Nyheter

Nyheter

Svartalwens Nyheter

I denna blogg kan du följa vad som händer och sker med hundarna och mig. Varmt välkommen att lämna kommentarer, kom bara ihåg att skriva vem du är.

Mer om kennel Svartalwen kan du läsa på hemsidan www.svartalwen.com

Välkommen!

En bra dag!

Februari 2010Posted by Anna-Lena Sat, February 06, 2010 19:53:32

Vilken underbar dag vi har haft! Efter en uppfriskande lång morgonpromenad med kompisarna var det dags för Dipper att visa Malin att han lärt sig något sedan förra veckan. Vi började med ett utmärkt framåtsändande (med targetpinnar både i mitten och i kanterna - längre har vi inte kommit - men i perfekt balans och tempo!). Sedan var det upp till bevis med "skallet" - som faktiskt gått ordentligt framåt under veckan - och visst skällde han! Fem täta, energiska skall - och han satt dessutom upp (har oftast lagt sig tidigare) - innan en överlycklig matte kunde belöna. Tungapporten och fria följet gick också finfint så jag var så nöjd så! Duktig Dipper!

Malin och Simson har snart "rutan" på plats - efter två träningspass - det går fort när man gör rätt! Resten av momenten ser väldigt lovande ut, så klass I och II ska nog gå galant i vår/sommar.

På eftermiddagen var det dags för Sveriges goaste SBK-klubb att ha årsmöte. Det blev ett givande och trevligt möte med bra diskussioner. Jag fick en synnerligen glad och oväntad överraskning; jag tilldelades "Guldtassen 2009"! "Guldtassen" är en utmärkelse som sedan 1995 delas ut (efter röstning) "till den person som du tycker har gjort mycket för GMBK under året på ett eller annat sätt".
Förutom en jättefin fleecetröja med snyggt tryck fick jag ett fint diplom där motiveringen stod skriven;
* En otrolig resurs för klubben! Som med sin breda hundkunskap och sin otroliga förmåga att dela med sig av sina kunskaper bidrar till att utbilda mängder av funktionärer varje år. I år bl a med Instruktörsutbildning, uppletandekurs och tävlingsledarutbildning.
* Hon dömer, är lärare, tävlar för klubben, sitter i styrelsen, kommer med goda råd och är en klippa för GMBK!
* För ett mångårigt engagemang, kunskap som hon gärna delar med sig av och med en stor portion pedagogik, inspirerar denna person sina klubbkamrater till både utbildning och tävling.
* För att hon håller så många kurser och utbildar sina klubbkompisar i allt hon kan. Hon är en klippa!
* Hon är enormt kunnig och en trygghet för oss klubbkamrater, vi kan vända oss till Anna-Lena när vi får idétorka eller stöter på problem.
* Håller i mycket!

Behöver knappast säga att jag blev otroligt glad och rörd! Tack igen till alla underbara klubbkompisar - e´vi goa eller? smiley