Nyheter

Nyheter

Svartalwens Nyheter

I denna blogg kan du följa vad som händer och sker med hundarna och mig. Varmt välkommen att lämna kommentarer, kom bara ihåg att skriva vem du är.

Mer om kennel Svartalwen kan du läsa på hemsidan www.svartalwen.com

Välkommen!

7 veckor

Maj 2011Posted by Anna-Lena Mon, May 23, 2011 08:41:23

Valparna är nu sju veckor gamla och livet leker! I lördags var det dags för deras första Utflykt. Hanna och Julie (2 år och jätteduktig med valparna!), Malin och jag hjälptes åt att stuva in valparna i bilen där också Leia och Dipper fick åka med som sällskap. Lite gnäll var det inledningvis men efter några minuter lekte de glatt bak i buren, med varandra eller med någon av de medhavda leksakerna. Väl framme vid utflyktsmålet - Elisabeth och Peters hus i Kållered - var valparna redo för nya intryck. Vi fick en mycket trevlig timme i E & P's fina trädgård och tog också en liten promenad ner i skogen.

Vi passade också på att fotografera lite "stå-bilder" när vi hade Elisabeths experthjälp smiley. Fler bilder kommer inom några dagar, nedan ett första smakprov på gänget. Som synes är det rejäla syskon, men särskilt mycket extra hull tycker jag inte att de har. Skulle möjligtvis vara Aska då, som har lite mer mage än sina bröder smiley. Vid veckovägningen i söndags vägde Skoj 6,5 (6,6) kg, Aska 6,1 (6,2) kg och Loke 5,9 (6) kg (fortfarande med en brasklapp för att min våg visar lite fel?).

Underbara Skoj som snart blir ö-bo på Hising Island, närmare bestämt Torslanda.

I går kom min syster Gabriella och hennes dotter Emma på besök och passade valparna medan jag åkte till jobbet en sväng (får jobba när jag har valpvakt, oavsett veckodag). Vi tog oss också en tur till GMBK (min lokala brukshundklubb) med valparna så de fick rusa runt ordentligt på stora ytor - och det gillade de verkligen! Gallerramp och några presenningar promenerade vi också runt på. Efter en halvtimmes lek och stoj åkte vi hem igen - några erfarenheter rikare.

Nu är det bara en knapp vecka kvar till mina bäbisar ska flytta hemifrån... tur att de inte ska så långt så jag får träffa dem ofta!