Svartalwen's kurser och träning

Svartalwen's kurser och träning

Här kan du läsa om kommande kurser. Varmt välkommen att höra av dig med förfrågan om kurser, läger och privatträning.


Vi står för positiv inlärning och att både förare och hund ska förstå träningen och komma framåt tillsammans. Vi tror på individuell feedback och coachning - alla ekipage har olika förtjänster och utmaningar. Vårt mål är att du ska nå ditt mål!

Priser Privatträning/grupper

Privatträning/GrupperPosted by Anna-Lena Wendt Mon, January 28, 2019 17:09:49

I mån av tid tar vi emot enskilda ekipage och mindre grupper för privatträning. Enskilda ekipage företrädesvis på vardagar, grupper även på helger.

Du/ni bestämmer själv vad som ska tränas. Alternativt hjälper vi er med färdiga upplägg.

Förslag på upplägg bruks:
Uppletande, inlärning/problemlösning
Momentträning, t ex kryp, framåtsändande, fritt följ, inlärning/problemlösning

Förslag på upplägg jakt:
Unghund/nybörjare, inlärning/grunder
Fokus på stadga/fotgående
Fokus på markeringar/noggrannhet
Skotträning, inlärning/problemlösning
Dirigering, inlärning/problemlösning
Fokus på Working test
Viltträning inför B-prov
Vattenträning

Priser:
1 timme enskilt ekipage: 600 kr
1 timme två ekipage: 900 kr
2 timmar enskilt ekipage: 1 100 kr
2 timmar två ekipage: 1 500 kr
2 timmar tre ekipage: 1 800 kr
3 timmar två ekipage: 2 100 kr
3 timmar tre ekipage: 2 500 kr

Halvdagsträning (4 tim): 3000 kr, max 8 deltagare

Heldagsträning (7,5 tim inkl paus, 7 tim effektiv träning): 5000 kr, max 8 deltagare.

Vid träning med kallvilt, där vi står för vilt, tillkommer 30 kr/fågel.

All priser gäller kurs i eller i närheten av Mölndal, eller på Åland. Vid kurs på annan plats tillkommer reseersättning. Moms ingår i samtliga priser. Betalning via swish, faktura eller enligt överenskommelse. Företaget innehar F-skattsedel.Om Anna-Lena

Om Anna-LenaPosted by Anna-Lena Wendt Wed, January 23, 2019 20:12:15

Anna-Lena har sedan 1987 hållit de flesta typer av kurser inom SBK, från valp till olika typer av tävlingskurser. Håller idag mest kurser i uppletande, lydnad/brukslydnad, spår (med inriktning på tävlingsverksamhet) och apportering/retrieverjakt.

Utbildning och erfarenheter - Bruks/Lydnad: 1990 - SBK-Instruktör. 1997 - "Lärare i Hundtjänst" / "SBK-lärare" (utbildar SBK-instruktörer).

1990 - Tävlingsledare inom SBK. 2005 - "SBK-domare; klass II B". 2008 - "SBK-domare; klass I B" (får döma alla klasser lydnad samt bruks utom skyddshundsgruppen).

Utbildat och tävlat sex hundar till svenskt brukschampionat (eller som det numer kallas svenskt spår/sök/rapportprovschampionat) och tre hundar till svenskt lydnadschampionat. Tävlat SM flertal gånger (fyra hundar) i spår, rapport, sök samt lydnad. Läs mer om hundarnas respektive meriter här.

Utbildning och erfarenheter - Jakt: Är provledare och Diplomerad WT-domare inom SSRK. Arrangerar och fungerar som provledare för B-prov och WT och dömer inofficiella B-prov och WT.

B-prov: Utbildat och startat sex hundar till lägst 1:a pris elitklass B-prov. Fem hundar har uppnått jaktprovschampionat; en svenskt JCh, två blev också NO JCh och två har blivit NORD JCh. Leia erhöll utöver nordiskt JCH dessutom danskt brukschampionat (en av ytterst få svenska retrievers som erhållit jaktprovschampionat i alla fyra nordiska länder!)

A-prov: Startat elitklass (SE, DK, FI) med fyra hundar (en till Cert i Vinnarklass, DK, två till 1:a pris SE och en till 2:a pris SE). 2:a placerad FRKs Rasmästerskap 2016.

Mästerskap: Har vunnit svenska Flatmästerskapet i Elitklass (1997 + 2012), Unghundsklass (2004) och varit i final i elitklass flertal gånger. Ingick i SSRK/Västras lag som vann Lag-SM 2005. Vunnit Norska Retrievermästerskapet/Unghund (2008), 3:a på Norska Retrievermästerskapet 2012. Vunnit svenska Labradormästerskapet 2012. Deltagit i Sveriges lag på Nordiska Mästerskapet för FCR 9 gånger (2010 – 2018). Vunnit Norska Retrievermästerskapet Veteran 2015. Startat en gång på Svenska retrievermästerskapet och en gång på nordiska retrievermästerskapet (lag). Startat två gånger på IWT.

Deltar kontinuerligt som apportörer på olika jakter.Om Janne

Om JannePosted by Anna-Lena Wendt Wed, January 23, 2019 20:04:17

Janne är en inbiten jägare sedan tidiga ungdomsår med stor erfarenhet som skytt och hundförare både på fågel- och klövviltjakt. Köpte sin första flat i början av 1990-talet som ren jakthund och apportör till de åländska vårjakterna på sjöfågel.

Utbildning och erfarenheter - Jakt: Är provledare inom finska retrieverklubben och har arrangerat både B-prov och flatmästerskap på Åland.

B-prov: Utbildat och startat tre hundar till elitklass B-prov. En fick ett 1:a pris och många 2:or och 3:or, en blev Nordisk Jaktchampion (en av få finska flattar som blivit NORD JCH). Den nuvarande (Sonja) har hittills 2:a pris i ekl på B-prov.

A-prov: Startat elitklass (SE, FI) med två hundar (båda två till 1:a pris SE). 2:a placerad FRKs Rasmästerskap 2018.

Mästerskap: Har vunnit finska flatmästerskapet i Segrarklass (2014) och öppenklass (2017), i final i mästarfinalen ett flertal gånger. Startat finska retrievermästerskapet en gång. Deltagit i Finlands lag på Nordiska Mästerskapet för FCR 5 gånger.

Deltar kontinuerligt som apportör på olika jakter.